Waarom Halloween

  • Geplaatst op
  • 0
Waarom Halloween


Halloween, wat vieren wij eigenlijk? 

Halloween, het griezeligste feest van het jaar. Het wordt steeds populairder in Nederland maar waar komt het eigenlijk vandaan? Wat 'vieren' wij eigenlijk met Halloween?

 

Keltisch nieuwjaar - Samhain

Halloween is voortgekomen uit het Keltische feest Samhain. Het wordt altijd gevierd op 31 oktober, de Keltische variant van oudejaarsdag. Op 1 november eindigt het oogstseizoen en begon de winter, en daarmee het nieuwe jaar. De Kelten vreesden deze dag omdat ze dachten de de 'deur' naar de onderwereld een klein stukje openstond, waardoor de doden konder herreizen uit hun graf. De Kelten probeerden de doden te verjagen door zich te verkleden en maskers te dragen. 

 

De naam Halloween

Halloween is een verbastering van All Hallow's Even, de avond voor de Allerheiligen. Dit was een Christelijk feest. Het feest van Samhain mengde zich na de 9e eeuw na de komst van de zendelingen in Ierland en Groot-Brittannië met het christelijke Allerheiligen. De naam Halloween is voor deze feestdag blijven plakken. 

 

Tot op de dag van vandaag vieren wij nog steeds Halloween door ons te verkleden. Er worden steeds meer feesten met dit thema gegeven. Bent u op zoek naar griezelige verkleedkleding of maskers om de traditie hoog te houden, dan bent u bij feestperpost aan het juiste adres. Wilt u zelf een feest geven, kijk dan ook naar onze enge Halloween versiering

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
← Keer terug naar de backoffice    Nieuwe Collectie Versiering & Ballonnen Verbergen